«Kommunalt kan også være kult!»

«Det oser av arbeidsplass! »

«Vi ungdommen er avhengig av trådløst internett! »

«Gjør det litt rotete!»

Årets minste prosjekt er godt i gang – på Karlsøy folkebibliotek har man ett hjørne som man ønsker å utnytte bedre. De tar utfordringen på strak arm, og er veldig klar og tydelig på hva de mener, åttendeklassingene som vi har invitert til workshop noen skoletimer. De gode ideene springer fram, de vil veldig gjerne være med å bidra. John-Einar på biblioteket kjenner de godt fra før, og de kjenner ungdomsgruppa på Hansnes. Vi får høre om hvilke dager det passer best å ha kveldsåpent, hva de savner på biblioteket og at de mer enn gjerne stiller opp og er med å arrangere lørdagskafé og WII-turnering.

20140320_135827

Arbeidet godt i gang, her vurderes ulike møbler og løsninger for «ungdomskroken». Foto: Marit A. Somby

Ideen er å skape et «rom » for de unge i bygda. Hvordan kan vi utnytte denne delen av biblioteket best mulig til aktiviteter tilpasset den unge brukergruppa?

20140320_135910

Interiørarkitekt Terese Simonsen i gang med å skissere forslag. Foto: Linda Tindholm

Hva ønsker ungdommene selv? Vi inviterte til workshop sammen med interiørarkitekt Terese Simonsen, biblioteksjef John Einar Stenberg og fire ungdommer fra Hansnes skole. 8-klassingene Ingeborg, Kristian, Einar og Leonora tok utfordringen og vi fikk noen kreative timer sammen.

Spørsmålene vi stilte dem var:

Hva ønsker dere å gjøre på biblioteket?

Er det noe dere savner på biblioteket? ( av aktiviteter, spill, bøker, filmer mm)

Hva slags type møbler og interiør vil dere ha på biblioteket?

I løpet av noen få timer får vi gode råd, vi knytter kontakter og har et godt utgangspunkt for å jobbe videre. Ungdommene setter pris på å bli spurt om å delta og biblioteksjef John-Einar har fått noen nye samarbeidspartnere. De ønsker seg myke sofaer, puter og hjemmekoslig stemning. Gjerne litt knæsje farger og en tøff lampe? Og fuzzballspill, brettspill («Sånn at vi kan være sosial» )og skjerm på veggen sånn at man kan kjøre turneringer. Gjerne en lyttestasjon (Åh, den var stilig den stolen som man kan gjemme seg inni…) og så må det selvfølgelig være trådløst internett – for det er alle ungdommer avhengig av!

Og før de gikk kom spørsmålet: Blir det virkelig det her? Vi må jo nesten si ja til det!

Her jobbes det! Noen magasiner til inspirasjon og noen  få spørsmål og brainstormingen er i gang! Foto: Linda Tindholm

Her jobbes det! Noen magasiner til inspirasjon og noen få spørsmål og brainstormingen er i gang! Foto: Linda Tindholm