Rydding

Vi trenger «nye øyne»

På tide med en ansiktsløftning? Det er ikke å stikke under en stol at mange bibliotekrom bærer preg av de som jobber der. Man pynter litt her og litt der og det er lett å bli blind i forhold til utstillinger, pynt, hyllemerking og plakater. Vi trenger noen «kritiske venner» som kommer med nye øyne av og til. Det er lurt å alliere seg med noen utenforstående som kan komme og se på rommet sammen med deg. Det er mange tørkablomster, mye nervøs fløyel og utstoppa fugler… Og plakatene som henger på veggen var en gang fargerike, og vitner om at det er en stund siden man har tatt til seg det som står på dem.  Det er ikke mye som skal til.

Vi skal ikke fortsette uthengingen – men les den flotte lille prosjektbeskrivelsen fra Skjervøy bibliotek – og la deg inspirere!

«Bli ny-dager»

Bibliotekrommet er ett av satsingsområdene i Bibliotekplan for Troms. Denne uka har vi på Skjervøy hatt fullt fokus på hvordan det «ser ut» i biblioteket og hva som kan gjøres av forandringer, i løpet av noen få dager. Prosjektet gjennomføres som bacheloroppgave, i samarbeid med Troms fylkesbibliotek og Universitetet i Tromsø. Etter to seminardager i Tromsø, med den danske arkitekten Mette Milling, var vi klar for innsats. En student fra dokumentasjonsvitenskap har vært her og gjennomført sin praktiske del av oppgaven, fornyelse i bibliotekrommet. Hun har sett med kritisk blikk på oppslag, skilt og hyllemerking. Alt av oppslag og gamle skilt er tatt ned og nye skilt er utforma og kommet på plass.

«Trangen til å pynte» har ført til mye pynt hos oss, både på topphyller og andre steder. Vi har stæsja opp med bokpynt og annet nips, som har blitt stående i år etter år. Det har blitt forvirrende mange fokuspunkter i vårt lille bibliotek. Nå har vi gått hardhendt til verks og rydda bort det meste. Bare det som har relevans er beholdt. Vi har heia på oss sjøl, ledd, stirra og vurdert, sjekka ut siktlinjer, hatt det kjempetravelt og kjempemoro.

Ny hyllemerking

Ny hyllemerking

 I dag var det generalprøve. Marit Somby og Niels Windfeld Lund var på besøk. Blir det terningkast tre eller en sekser… Marit og Niels var entusiastiske. Akkurat som oss, synes også de at de nye skiltene passer veldig godt til innredningen, farger i rommet og stilen i biblioteket. Vi fikk flere gode innspill til et større prosjekt i andre etasje. Der trengs det å lukes i samlingen, for å få mer plass til andre aktiviteter…

Pris på prosjektet: 130 kr. + tre dagers arbeidsinnsats for student og personale.

Skrevet av Grethe Lund, biblioteksjef i Skjervøy kommune

skjervoy_

Fornøyd gjeng!